Djurljud – Våra bästa tips

Djurens ljud och läten är något som ofta underskattas, vi tycker helt klart att de är Megafaun. Att ligga i skogen i tält en natt och lyssna på alla läten är underhållning på hög nivå och väldigt fascinerande.

Hur låter djur ?

Är du bara nyfiken på hur olika djur låter så har Google en uppsjö av olika djurläten som du kommer åt på den snabba googlingen ”djurljud” eller...

klicka here

Djur i musiken

Det finns även massor av härlig musik där man valt att antingen ta hjälp av eller inspireras av djurläten. Spana in listan från BBC´s official site ”stream some songs and stuff”

klicka here

Djur i terapi

Avslappning till musik är ganska vanligt. Något som också är vanligt och som används av många inom terapi och meditation är avslappning till havets toner och då framförallt till toner av delfinernas och valarnas ljud. Det finns mycket forskning och undersökningar som visat på at delfinernas ljud har en avslappnade och upplyftande effekt på kropp och själ. Tänd några ljus, sätt dig bekvämt och koppla av till naturens egen terapi

Lyssna här

Människor som låter som djur

Alla har vi väl någon gång försökt skälla som en hund eller jama som en katt, ofta med halvlyckade resultat. Men det finns faktiskt människor som är experter på att faktiskt låta precis som djuren gör och som även har förmågan att kommunicera med djuren, en av dessa är fågelviskaren Andris. Andris är fågelexpert och kan härma över hundra fågelarter.

Läs mer