De bästa djurshowerna!

Eftersom att vi på Megafaun.com älskar djur både online och live så tänkte vi tipsa lite om shower med djur. Först och främst tycker vi det är viktigt att vi alla tänker till och påminner varandra om att djur inte främst är skapta för att underhålla oss människor. Därför anser vi att den bästa djurunderhållningen och de bästa showerna är dem där vi får möjligheten att betrakta djur i sina naturliga miljöer.

Vi undviker därför medvetet att rekommendera djurshower som är extremt onaturliga för djuren, såsom uppträden med djur på cirkus. Cirkus är för många ett roligt sätt att se exotiska djur på nära håll, det många glömmer bort är det faktum att cirkusdjuren lever under väldigt stränga förhållanden, de transporteras runt i små vagnar på vägarna, tränas och disciplineras hårt under olika förhållanden och har sällan möjlighet att springa fritt och få vara de djur de faktiskt är.

Kosläpp

En show utan dess like, som går att ta del om på flera platser runt om i Sverige är kosläpp på bondgårdar. Kosläppen hålls ofta kring månadsskiftet april/maj och är ett fantastiskt komiskt spektakel. Korna på bondgårdar runt om i landet har spenderat de kalla vintermånaderna inomhus och släpps ut för grönbete, vilket resulterar i en slags euforisk lycka bland kreaturen som hoppar och skuttar runt så det står härliga till. En show helt klart värd att beskåda.

Trandans

Trandans är precis vad det låter som, tranor som dansar. Förvänta dig dock inte att få se våra långbenta vänner släppa loss i en jive eller bugg. Trandansen är inte riktigt samma typ av dans som människodans, men ändå ett vackert skådespel att beskåda. Trandansen är för många ett vårtecken då den utspelar sig just när tranorna kommer tillbaka till Sverige efter sin winter world tour. Hornborgarsjön i Västergötland är platsen dit människor och tranor under vårmånaderna vallfärdar för att se spektaklet.

Safari

För dig som har möjlighet att ta dig lite längre för att se en riktig djurshow så rekommenderar vi en safari på Afrikas savann. Vi på redaktionen har själva besökt Masai Mara som ligger på gränsen mellan Kenya och Tanzania och fick där beskåda shower utan dess like, det bästa av allt är att dessa shower skedde helt i djurens naturliga miljö och utan påverkan av oss människor. För att komma riktigt nära tipsar vi om att välja bort de lyxiga resorterna och istället ta in på enklare boendealternativ, såsom tältcamps. Då får du somna till ljudet det magiska ljudet från savannen.

DYK!

Största delen av jordens yta och livet på den, finns under vattnet. En av de mest spektakulära synerna du kan få är att se livet under vattnet på nära håll. I Sverige finns det flera dykmöjligheter, men vi kan även rekommendera att ta er till varmare breddgrader, där vattnet är varmare och du kan se korallrev och livet i dem på nära håll. Varför inte ta en paus i livet, hyr ut ditt hem, magasinera dina tillhörigheter (flyttfirman malmö erbjuder både flytthjälp och magasinering). Leta sedan upp ett flyg till ett billigt och varmt land med fina koraller, vi tipsar om exotiska Borneo.